torsdag 4 december 2014

Mitt jobb i Melbourne!

Som många av er redan vet arbetar jag lite här i Melbourne. Efter cirka två veckors arbetssökande hade jag en ryslig tur som gick på en inredningsbutik med för mig mycket välkända produkter och varumärken som jag arbetat med hos Olsson & Gerthel under många år. Så med denna erfarenhet passade jag bra in i butiken och behöver inte tränas så mycket inför julruschen!
 
Än så länge har jag arbetat cirka två dagar i veckan, men nästa vecka ska en kollega åka bort och sedan drar julschemat igång så för min del blir det heltid redan nästa vecka! Det är en liten butik med massor av prylar, placerad i ett helt nybyggt köpcentrum mitt i centrala Melbourne.
 
Det finns fyra permanenta Top 3 butiker, två i Sydney och två i Melbourne plus nu inför julen en pop up butik också i Sydney. Det är i Sydney huvudkontoret ligger. Arbetet går främst ut på att hälsa, småprata med och hjälpa kunder, men även en del uppackning och andra klassiska butikssysslor. När man kommer till jobbet gäller det att slå på sin bästa sida av sin "service mindness" då vi ska hälsa och försöka prata med samtliga kunder, jag är van vid en lite mer "layed backed" approach hemifrån. Kanske känns det lite mer påfrestande också eftersom det är lite krångligt med engelska emellanåt när man ska prata om specifika saker. Men det är mycket roligt och lärorikt!
 
Vill ni se mer vad de har för sortiment har de en stor webbutik, kolla här!

 

1 kommentar:

  1. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails