onsdag 19 maj 2010

England i morgon!

Äntligen börjar det dra ihop sig. I morgon åker jag till England med skolan och avnjuter en mängd vackra trädgårdar! Om askmolnet håller sig borta!! Har haft fullt på sista tiden med skolarbete och en artikel från Trelleborgs allehanda. Tänka fotografera av den och lägga upp här men har tyvärr inte fått något ex i handen än. Men det kommer!

Istället lägger jag upp bilder från ytterligare en trädgård vi besökte förra året. Detta är Hestercombe garden. De höll på att bygga om en del när vi var där men vissa delar var väldigt fina! Den formella trädgården, som skapades 1904-1908, anses vara den finaste exempel på det arbete som utförs av det berömda partnerskap Edwin Lutyens och Gertrude Jekyll. Lutyens skapade de arkitektoniska formerna och Jekyll skapade planteringarna. Jekylls sätt att använda sig av växter i graderade färg till sina planteringar i har dominerat trädgård design under de senaste hundra åren och givit inspiration till många kommande trädgårdsdesigners. För mer information om Hestercombe titta här! och för att läsa mer om Gertrude Jekyll titta här!

Tyvärr var inte rabatterna i det toppskick de säkert är under högsommaren eftersom vi var där rätt tidigt i maj. Men bilderna kan man njuta av ändå!





Erigeron karvinskianus - murbinka


Wisteria sinensis - blåregn


Clematis montana - Klematis




Kramar




2 kommentarer:

  1. Hoppas du får det riktigt härligt i England, ser fram emot att få se bilder på en massa fina trädgårdar sen :)

    SvaraRadera
  2. Ha det toppen i England! Ser fram emot bilder sen...

    Kram/Mira

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails