fredag 28 maj 2010

Underbara England, en del av paradiset!

Vet inte vad jag ska börja! Dessa sex dagar har varit fyllda av skratt, solsken, vackra vyer, en busschaufför med typisk engelsk humor och stöddighet, frodiga rhododendron, ägg och bacon frukostar, söta blommor, snabbshopping på tesco, helt otroliga trädgårdar och underbara människor!

När hemresan började närma sig ville man allt annat än hem till verkligheten! Hemma väntade en stökig lägenhet, tomt kylskåp, massa skolarbete, redovisning, jobb, vänner som man inte hinner träffa och tråkigast av allt... att min tid som trädgårdsingenjörsstudent på Alnarp börjar närma sig slutet och klassen skiljs åt! När allt kom över en satt jag och min kompis Gry och grät och skrattade om vartannat i bussen.


Samma dag som resan påbörjades besökte vi en liten mysig ganska klassisk visningsträdgård. I Hartley Wintney i det engelska grevskapet Hampshire ligger trädgården West Greenhouse Garden.

West Greenhouse tillhör en 1700-tals anläggning med mycket historia. 1957 lämnades området över till National Trust.

1990 slår IRA ner en bomb som åstadkommer skador på området och National Trust funderar på att lägga ner trädgården. Men efter beslut valde de att restaurera området och den nuvarande ägaren Marylyn Abbott tar över trädgården. Nu drivs trädgården som en privat anläggning och har klättrat upp till att platsa bland Englands topp 50 trädgårdar till antalet besökare.

Mer information om West Green house och dess även kända operaföreställningar hittar ni här!

















Må väl!
Kramar





P.S Alnarp är inte så långt borta, och jag har sökt in till en magisterutbildning och lite blandade kurser, så helt borta är det inte!

2 kommentarer:

  1. Vad fin text och härliga bilder!!! Love u!

    SvaraRadera
  2. åh vilka underbara bilder..blir sugen på o flytta te england nu ju:)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails