fredag 18 oktober 2013

Skafferirensning!

Min egen äpplekaka! 

  • 2 st skalade och klyftade äpplen
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl muscadavo socker
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 100 gram smör
  • 2 st ägg
  •  1 näve russin
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl mandelmjölk
  • Socker och kanel

  • Sätt ugnen på 175°. 
  • Smörj och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter. 
  • Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
  • Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. 
  • Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken, russin och mjölblandningen i smeten. 
  •  Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. 
  • Strö över socker och kanel. 
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter. 
  • Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
  • Servera med vaniljsås












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails