Skafferirensning!
Min egen äpplekaka!
- 2 st skalade och klyftade äpplen
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl muscadavo socker
- 0,5 dl råsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk torkad ingefära
- 100 gram smör
- 2 st ägg
- 1 näve russin
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 dl mandelmjölk
- Socker och kanel
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter.
- Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken, russin och mjölblandningen i smeten.
- Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten.
- Strö över
socker och kanel.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter.
- Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
- Servera med vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar