söndag 9 november 2014

Great Ocean Road, Del 2 med alla söta djur!!

Hej igen! 

Här kommer del två av min lilla tur längs Great Ocean Road. Andra dagen tillägnades fler vackra stränder och massa söta djur!

Natten spenderade vi i surfparadiset Torqay och på morgonen hade vår guide förberett en ordentlig frukost till oss! Efter frukosten körde vid vidare längs havet förbi vackra vyer, stora stränder och stannade till små samhällen längs med havet tittade på vilda koalor och kängurur. Vi tog färga från Quinscliff till Sorrento för att hamna på rätt sida bukten för att sedan styra vår buss mot Phillip Islands.

Där stannade vi till på en liten djurpark där koalorna mumsade eukalyptus eller sov kramandes runt sina träd och vi kunde se och mata en hel del andra söta djur. 






Väl framme på Phillip Island fick vi uppleva dagens (enligt mig) två höjdpunkter! Dels utsikten över havet med svarta klippor mot havet och grönskande berg, helt underbar natur! Här vi laddade inför kvällens Pingvin parad och fick även chans att fotografera en pingvin, vilket man inte fick göra under kvällen senare. När skymningen började lägga sig for vi bort till stranden där pingvinerna skulle komma upp från havet.  Först kom vi fram till en stor byggnad med doft av popcorn som på en bio, vi gick ner till stranden och satte oss på de platsbyggda bänkar vid stranden, precis som de turister vi var och väntade.. Efter en stund kom de små varelserna vankandes upp från havet. Små små urgulliga pingviner rusade över stranden i klungor upp mot sina bon där deras ungar väntade. Vägen mot stranden från huvud gick längs ett trädäck där man kunde följa pingvinerna på deras färd till sina hem. Här stod vi helt förundrades och kunde i stort sett vara säga "men åhhh så söta och gud så gulliga!" 

Tydligen inreder de honorna sina hem för att få en hane att välja henne. Där bor de sen tillsammans och bildar familj. Vid soliuppgången rusar de tillsammans ner i havet för att hämta fisk och återvänder sedan vid solnedgången till sina hem.  De håller ihop hela tiden och hjälper varandra att rengöra varandras pälsar kring huvudet och halsen för att visa sin tillit (detta såg vi ett par göra). Hur gulligt är inte detta!? Dessa små pingviner är lätt mitt nya favoritdjur!

Hittade ett videoklipp så ni kan se vad jag pratar om!




                   



Ha det gott!
Kramar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails